Vind jij het ook zo gezellig in de sportschool? Nee…? Misschien is dan het Fitchannel iets voor jou.
De meeste hardlopers gruwen van het idee om de sportieve uren te moeten slijten binnen de muren van een fitnesscentrum. Oké, er staan talloze indrukwekkende en nuttige apparaten en je hebt er ook wel degelijk wat aan: zeker voor het versterken van de, bij de meeste hardlopers onderontwikkelde lichaamsdelen, die maar al te vaak geblesseerd zijn.
Mocht je toch ‘veroordeeld’ zijn tot sportieve sessies binnenshuis, dan is het Fitchannel misschien iets voor jou. Deze Nederlandse start-up biedt je voor € 7,95 per maand een streaming dienst aan met fitnesskanalen. Zou het werken? Olga Commandeur is al een eeuwigheid op de Nederlandse tv-schermen te bewonderen, dus er is kennelijk wel een markt voor.
YouTube
In een nieuwsbericht op Sport Knowhow XL werd onlangs ingegaan op de plannen van Fitchannel-eigenaar Aart-Jan van Triest. Hij is ook een van de deelnemers aan het Nationaal Congres Volksgezondheid en is een soort alternatief voor YouTube begonnen. Wie daar overigens even zoekt, kan ook jaren vooruit met online oefeningen tot en met megazware fitnesssessies.
Fitchannel heeft een eigen online videoplatform met honderden workouts en duizenden recepten in de aanbieding. Je wordt volgens de website getraind door bekende personal trainers en dat aangepast op jouw niveau (je progressie wordt bijgehouden). De sessies kun je volgen op je laptop, tablet of mobiele telefoon.
Het is misschien even wennen, maar gamers streamen ook al hun spelavonturen inclusief commentaar online en verdienen daar ook nog aan. Dus voor gepersonaliseerde fitnessvideo’s moet ook een markt zijn.
Op maat gesneden
Het wachten is natuurlijk op slimme sensors en apps, die via kunstmatige intelligentie de tv-kijker (=sporter voor de buis) live en à la minute een persoonlijke, op maat gesneden training voorschotelen. Toekomstmuziek?
Waarschijnlijk niet, als we luisteren wat voormalig Tweede Kamerlid Lea Bouwmeester (PvdA) zei tegen Sport Knowhow XL: “Ik schat zomaar in dat ze door willen rollen naar een formule in de trant van Netflix. Het is een heel mooie aanvulling op wat er is en wellicht kan de publieke gezondheidszorg in bepaalde vorm iets van zo’n particulier initiatief leren.”
Foto: Fitchannel