Actuele projecten

Innovatienetwerk Running 20/20 volgt alle innovatieve ontwikkelingen die sport en gezondheid vooruit kunnen helpen. Wij onderzoeken vooral wat je hebt aan alle data uit de sensors aan je schoenen, in je kleding en op (of in) je lichaam.

Buikloop

Duurinspanningen kunnen gepaard gaan met maagdarmklachten. Project ‘Buikloop’ onderzoekt de relatie tussen micro-organismen in de darmen en het ontstaan van deze maagdarmklachten als gevolg van de inspanning tijdens een marathon.’

Happy feet

Wearables, pods en sensoren kunnen het sporten makkelijker maken. Zo wordt hardlopen tijdens training of wedstrijd duurzamer en leuker.

Boost4Run

Door de begeleiding van Gert-Jan Wassink train je met een lager blessurerisico en worden de prestaties en het plezier verhoogd.

Hatobito

Deze hartslagapp helpt de individuele sporter én diens trainer of zorgverlener conditietesten uit te voeren. Zo ontstaat er een goede basis voor trainingen of oefeningen, waardoor persoonlijke en specifieke feedback kan worden gegeven.

Afgeronde projecten

Wandeltrainersdag

De zevende Wandeltrainersdag is bestemd voor iedereen die actief betrokken is bij de training en begeleiding van wandelaars en/of het verbeteren van de leefstijl.

Midwinter Marathon

Dennis Licht coacht twaalf uitverkoren beginners in veertien weken naar de finish van de Acht van Apeldoorn. Naast de algemene conditie wordt ook gewerkt aan het verbeteren van de persoonlijke leefstijl.