Skip to content

Actuele projecten

Innovatienetwerk Running 20/20 volgt alle innovatieve ontwikkelingen die sport en gezondheid vooruit kunnen helpen. Wij onderzoeken vooral wat je hebt aan alle data uit de sensors aan je schoenen, in je kleding en op (of in) je lichaam.

Wandeltrainersdag 2020

De achtste wandeltrainersdag is bestemd voor iedereen die actief betrokken is bij de training en begeleiding van wandelaars. Dit jaar is het thema ‘vitaliteit’!

Hockeytrainersdag 2020

De eerste Hockeytrainersdag bij hoofdklasser Pinoké is bestemd voor hockeytrainers, -begeleiders en coaches die hun kennis willen verbreden. Of je nu de jongste jeugd of veteranen traint, voor iedereen is er een aantrekkelijk middagprogramma met een keuze uit diverse workshops.

Sport Data Challenge 2019

Deze ‘Data Challenge’ is bedoeld voor iedereen die met sport data(science) werkt of daarin geinteresseerd is. Het doel is om met behulp van teams van studenten te zorgen dat de innovatie m.b.t. sportdata wordt versneld en verdiept, om een manier die breedte- en topsport verder helpt, in Nederland en daarbuiten. Deze challenge zal zich richten op ‘running’ data.

Buikloop

Duurinspanningen kunnen gepaard gaan met maagdarmklachten. Project ‘Buikloop’ onderzoekt de relatie tussen micro-organismen in de darmen en het ontstaan van deze maagdarmklachten als gevolg van de inspanning tijdens een marathon.’

Boost4Run Digital Running Programma

Wil je dit jaar een goede marathon lopen in Eindhoven, Rotterdam of Amsterdam? Optimaliseer jouw wedstrijdvoorbereiding en train als een topatleet, met het Boost4Run Digital Running Programma

Hatobito

Deze hartslagapp helpt de individuele sporter én diens trainer of zorgverlener conditietesten uit te voeren. Zo ontstaat er een goede basis voor trainingen of oefeningen, waardoor persoonlijke en specifieke feedback kan worden gegeven.

Bijscholing wandeltrainers KWBN

Wil jij je kennis bijhouden met betrekking tot de wandelsport? Volg dan één van de door de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) aangeboden bijscholingen. 

Afgeronde projecten

Happy feet

Wearables, pods en sensoren kunnen het sporten makkelijker maken. Zo wordt hardlopen tijdens training of wedstrijd duurzamer en leuker.

Wandeltrainersdag 2019

De zevende Wandeltrainersdag is bestemd voor iedereen die actief betrokken is bij de training en begeleiding van wandelaars en/of het verbeteren van de leefstijl.

Midwinter Marathon 2019

Dennis Licht coacht twaalf uitverkoren beginners in veertien weken naar de finish van de Acht van Apeldoorn. Naast de algemene conditie wordt ook gewerkt aan het verbeteren van de persoonlijke leefstijl.

Boost4Run

Door de begeleiding van Gert-Jan Wassink train je met een lager blessurerisico en worden de prestaties en het plezier verhoogd.