Ben jij een triathloncoach- of trainer? Kom dan zaterdag 2 februari naar het jaarlijkse NTB-trainerscongres. Een dag vol interessante en leerzame lezingen, workshops en praktijksessies.
Laat je tijdens het congres, dat plaatsvindt in het Friendship Sport Centre in Amsterdam, inspireren door de brede ervaring en kennis van Frank Heldoorn, toets de opgedane ervaringen van Luc Huntjes aan je eigen inzicht in de triathlonsport en krijg een beeld van de belangrijke rol van de pathwaymanager binnen de NTB.
Ook krijg je deze dag ideeën en tools aangereikt om je looptrainingen gevarieerder te maken en leer je je atleten(groep) anders of beter te benaderen door tips van sportpsycholoog Martin Pet. Sander Berk geeft je wetenschappelijke inzichten op het gebied van fietstraining en je ziet in een praktijksessie van Claudia Broeke hoe je je opgedane kennis in het zwembad kunt toepassen in het open water zwemmen. Voor triathlontrainers van de NTB zijn er deze dag zes licentiepunten te verdienen (de inschrijving sluit 20 januari).
Dit is een greep uit de sprekers en onderwerpen:
Marcel ten Wolde (pathwaymanager NTB, TTN4 trainer)
Ten Wolde zal tijdens het congres uitgebreid ingaan op de route die hij heeft afgelegd als trainer en op zijn nieuwe functie binnen de NTB. De pathwaymanager – bij sommige bonden ook wel hoofd talentontwikkeling genoemd – geeft leiding aan de opleidingsweg/leerlijn van vereniging tot het Nationaal Trainingscentrum (NTC).
Frank Heldoorn (voormalig toptriatleet en meest ervaren online coach in Nederland op duursportgebied)
In zijn lezing en aansluitende praktijksessie gaat Heldoorn in op een van de twee thema’s ‘differentiëren blijft de uitdaging’ of ‘er is niet 1 methode’? Door het geven van zijn praktijksessie maakt Heldoorn de directe vertaalslag naar de trainingspraktijk.
Luc Huntjes (voormalig toptriatleet, docent, TTN3 trainer)
Door zijn interessante en goede thesis ‘Wat is effect van stress op een triatleet’, heeft hij de aandacht getrokken en deelt deze kennis en inzichten graag tijdens het congres.
Claudia Broeke (mede-eigenaar van Zwemanalyse.nl)
Praktijksessie zwemmen: zwemmers trainen over het algemeen voor afstanden tussen 50 en 1500 meter, met de nadruk op 100 en 200 meters. Triatleten trainen voor 500 – 3800 meter + nog energie over houden. Triathlontrainers moeten daarom een omschakeling maken naar andere trainingsinhoud. Chloor versus open water. Bij chloor zijn start- en extra keerpunten belangrijk, in open water zijn tactiek + open water techniek / slagfrequentie / oriënteren / boei ronden belangrijker.
Sander Berk (voormalig olympisch atleet, tegenwoordig coach en toegepast wetenschapper binnen de NTB)
Samen met een atleet van het NTC verzorgt Sander een praktische workshop over de Lamberts Submaximal Cycling Test. Deze test is voor iedereen met een (Tacx) indoortrainer, vermogensmeter en HF-meter goed en eenvoudig uit te voeren. In deze workshop gaat iedere deelnemer het testprotocol zelf uitvoeren en afnemen, waarna de gegevens en analyse van een voorbeeldtest gezamenlijk besproken worden.
Dagvoorzitter: Hanno van der Loo (o.a. eindredacteur van Sportgericht)
Van der Loo bezit een zeer brede en ruime kennis op sportwetenschappelijk gebied en zal de diverse onderwerpen op dit congres aan elkaar verbinden.
Op het programma staan ook:
– Workshop: Differentiatie in coachingsstijlen binnen de vereniging – Martin Pet
– Praktijksessie: Looptechniek m.b.v. motorische principes – Bas Smits
– Praktijksessie: Differentiëren blijft de uitdaging – Frank Heldoorn
Je hebt nog tot 20 januari om je aan te melden; klik hier voor meer informatie en inschrijving.