Met de sportieve data van dit sporthorloge kun jij een Mercedes beter besturen.
De integratie van datasystemen in de autowereld schrijdt voort en gaat ons op zekere termijn een samenleving vol voertuigen zonder bestuurders opleveren. Tot die tijd is het zoeken naar kleinere slimme toepassingen en een daarvan troffen we onlangs aan in een artikel op Wareable.com.
Het zijn de sportieve gegevens die Garmin aan recreatieve sporters biedt, die jou onderweg in je Mercedes kunnen helpen. Je vraagt je dan meteen af waarom TomTom dat klusje niet op zich heeft genomen, maar evengoed is het de vraag of jij wel in een Mercedes rijdt.
Hartslag
Wat kun je dan met die combinatie van Garmin en Mercedes? Op Wareable.com lezen we over de Mercedes me app, die dankzij Garmin gegevens toegespeeld krijgt over je hartslag en stressniveau. Relevante zaken, vinden de twee bedrijven, om bestuurders onderweg bij de les te houden.

Laat de fitheid van een chauffeur te wensen over, dan toont het systeem die gegevens op het dashboard van de auto. Of het systeem kan – in de toekomst – zelfstandig ingrijpen. En je bijvoorbeeld een veel minder stressvolle route naar je bestemming voorschotelen. En je door een speciale muziekkeuze lekker wakker houden.
De samenwerking tussen Garmin en Mercedes bestaat nu een kleine twee jaar, werkt met alle relevante Garmin-klokjes, maar heeft ook een speciaal Mercedes-model opgeleverd, gebaseerd op de Garmin Vivoactive 3 (foto bovenaan artikel).
Auto starten
Naast de fysieke aspecten die Garmin inbrengt, kun je op de langere termijn ook andere functies aan boord van het horloge verwachten. Dan kun je je auto er bijvoorbeeld mee openen, starten en sluiten.
Verder leveren de gebeurtenissen onderweg samen ook een interessant onderzoeksterrein op. Dan gaat het onder andere over het rijden zelf, samen met de al aanwezige stress, de drukte onderweg en de fysieke reactie daarop van de bestuurder.
Met kunstmatige intelligentie kunnen dan waarschijnlijk meer toepassingen worden bedacht. Of dit een succesvolle samenwerking gaat opleveren, is nog even afwachten. Want de vraag blijft: welk probleem heeft een bestuurder en is daar een oplossing voor? In plaats van eerst een oplossing te ontwikkelen om er dan pas een probleem bij te zoeken.
Bron: Wareable.com